Basketbal in Den Haag: sluit u zich aan?

Basketbal is in Den Haag een grote sport. Na voetbal is het de meest beoefende sport, maar niet in georganiseerde vorm. De sport is vooral erg populair op de pleintjes. Dat is mooi, maar de potentie van de sport wordt nog niet ten volste benut. En dat terwijl de basketbalsport veel meerwaarde kan hebben voor de Haagse samenleving. Door beweging, teamgeest en sociale contacten met elkaar te combineren kan sport een positieve invloed hebben in de Haagse wijken, een multiculturele sport als basketbal voorop. Hier wil Stichting Basketbal Den Haag zich voor inzetten.

De afgelopen jaren hebben veel initiatieven al gewerkt aan het uitbouwen van de basketbalsport in Den Haag. Zo is er succesvol straat- en schoolbasketbal georganiseerd om mensen in aanraking te laten komen met de sport. Nu is het tijd om de volgende stap te zetten. Vorig jaar is de Topsportcampus in het Zuiderpark geopend, waar een indoorhal in zit die topsport mogelijk maakt. Als er een goed plan ligt en goede samenwerking op gang komt, kunnen topsport en breedtesport elkaar versterken. Daarom is Eredivisiebasketbal in de Topsporthal van de sportcampus de volgende stap.

De steun van de Dutch Basketball League, de Nederlandse Basketball Bond en van de amateurverenigingen uit de regio heeft de Stichting Basketbal Den Haag al. Nu is het tijd om partners te vinden die Eredivisiebasketbal daadwerkelijk mogelijk te maken, en op die manier helpen om de kracht van de basketbalsport voor de Haagse samenleving nog beter te benutten. De basketbalsport heeft in Den Haag een enorme potentie, en kan ook een positieve maatschappelijke uitwerking hebben. Eredivisiebasketbal zou de volgende stap zijn. Die slapende reus moet worden gewekt. Daarom zijn wij op zoek naar partners. Sluit u zich aan?