Stichting Den Haag Basketbal wil Eredivisiebasketbal naar Sportcampus Den Haag halen

Volgend seizoen moet er Eredivisiebasketbal te bewonderen zijn in de Sportcampus Zuiderpark te Den Haag, als het aan de nieuwe initiatiefnemers ligt van Stichting Basketbal Den Haag. Vandaag presenteren zij hun initiatief The Hague Royals, een Eredivisieteam dat als vlaggenschip moet gaan fungeren om met de basketbalsport maatschappelijke impact te creëren.

Basketbal is één van de populairste sporten in de stad Den Haag en vooral onder jongeren, zo blijkt uit onderzoek. Een uitgebreide infrastructuur ontbreekt echter. In omliggende gemeentes als Voorburg, Delft, Zoetermeer en Rijswijk zijn wel grote en succesvolle basketbalverenigingen actief. In Den Haag vindt de beoefening van de sport echter hoofdzakelijk plaats op school en pleintjes. Stichting Basketbal Den Haag is in de loop van 2018 concreet aan de slag gegaan om alle basketbalinitiatieven en samenwerkingen met de verenigingen in de regio Haaglanden onder één vlag te verenigen  en op die manier topsport en breedtesport aan elkaar te verbinden. “Alleen door structureel topsport en breedtesport te combineren, kunnen we met basketbal in de stad Den Haag echte stappen voorwaarts zetten”, aldus Mart Waterval, één van de initiatiefnemers.

De initiatiefnemers zijn op zoek naar sponsoren en partners die net als zij maatschappelijke impact willen creëren. Ilse Feenstra, één van de andere initiatiefnemers: “De bedoeling is dat wij met onze partners in de toekomst ervoor gaan zorgen dat het straat- en schoolbasketbal in Den Haag structureel wordt opgezet, zodat er in de Haagse wijken meer bewogen wordt. Wij hopen de The Hague Royals hiervoor te kunnen inzetten. Er is veel talent in de regio Den Haag en alleen met Eredivisiebasketbal kunnen we dat verder ontplooien. En laten we eerlijk zijn, die prachtige topsporthal in de Sportcampus vraagt toch om bruisende basketbalwedstrijden?”

De Dutch Basketball League, de Nederlandse Basketbal Bond en het Nederlands Mannen Team steunen het initiatief. Stichting Basketbal Den Haag is ambitieus, want er moet snel een competitief team in de Sportcampus komen dat mee kan strijden om de play-offs. Op 21 februari a.s. vindt in de Sportcampus Zuiderpark te Den Haag een bijeenkomst plaats voor potentiële partners en sponsoren. Daar hoopt de stichting veel potentiële partners te doen geloven in de plannen die het bestuur heeft voor het nieuwe seizoen en The Hague Royals.

Aanmeldformulier