The Hague Royals begint businessclub en plant toetreding DBL voor seizoen 2020-2021

Enkele maanden geleden presenteerde de Stichting Basketbal Den Haag haar intentie om een Haags team in te schrijven voor de Dutch Basketball League: The Hague Royals. Op 1 mei sluit de inschrijving voor teams die willen deelnemen aan de hoogste Nederlandse basketbalcompetitie. Het is belangrijk om hiervoor een stevig fundament te hebben gelegd, waar een club met bestaansrecht op kan worden gebouwd. Het is nodig om hiervoor een jaar langer de tijd te nemen. Daarom heeft het bestuur van de Stichting Basketbal Den Haag besloten om de toetreding tot de Eredivisie van het basketbal te plannen voor het seizoen 2020-2021. Om deze ambities kracht bij te zetten en focus aan te brengen heeft het bestuur ook besloten om de breedtesport onder te brengen bij Stichting Basketbal Den Haag en de organisatie van The Hague Royals bij Stichting Businessclub The Hague Royals.

“We hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om een basis te leggen onder de toetreding van The Hague Royals. We zijn van mening dat Den Haag een stad is, die elke sport op Eredivisiewaardig niveau zou moeten hebben; maar wel met een stevig fundament. Om uit te groeien tot een stabiele bespeler van de hoogste Nederlandse basketbalcompetitie willen we hier de tijd voor nemen die nodig is. Door de toetreding tot de Eredivisie te plannen voor het seizoen 2020-2021 hopen we de tot nu toe gerealiseerde partnerschappen verder te ontwikkelen en nieuwe Founding Partners aan ons te binden,” aldus het bestuur van The Hague Royals.

Daarvoor zullen The Hague Royals al tijdens het seizoen 2019-2020 starten met een businessclub, waarin de club de partijen wil verenigen die ook Eredivisiebasketbal naar de Sportcampus willen brengen en kennis wil laten maken met de kracht van basketbal op Eredivisieniveau. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via de kanalen van The Hague Royals en Stichting Basketbal Den Haag.