Topsport

Topsport heeft een aanzuigende werking op de breedtesport. De spelers van een eredivisieteam zijn helden voor kinderen en moeten worden ingezet als ambassadeurs voor de sport. Ze kunnen als geen ander inspireren en de sport als middel gebruiken om jongere generaties te inspireren. Basketbalvereniging Leiden had 220 leden toen werd begonnen met ZZ-Leiden (de topsport-tak), nu hebben ze er tussen de 700 en 800 en zijn ze daarmee de één-na-grootste basketbalvereniging van Nederland. Eredivisiebasketbal in een stad als Den Haag zorgt ervoor dat jongeren met sportieve ambitie iets hebben om naartoe te werken. Eén van de taken van Basketbal Den Haag is om basketbalorganisaties in de stad te verenigen. Zo kan met een gedeelde visie een sterke basis worden gecreëerd waarmee Haags basketbal op het hoogste niveau kan groeien en bloeien.

Stichting Basketbal Den Haag neemt nu het initiatief om een basketbalclub op te richten die Eredivisie in de Topsporthal van de Sportcampus zou moeten spelen. Doel is om basketbal op het hoogste niveau op een gezonde manier naar de stad te halen om op die manier ook het schoolbasketbal, straatbasketbal en de talentontwikkeling op een hoger niveau te krijgen.

Op dit moment probeert een club enthousiastelingen met The Hague Royals het Eredivisiebasketbal naar de Sportcampus te halen. Voor meer informatie over dat initiatief – of voor mogelijkheden om het te ondersteunen, kijk op de website van The Hague Royals: https://thehagueroyals.nl.